Invatamantul nu poate evolua fara digitalizare, iar scoala romaneasca trebuie sa tina pasul cu tehnologia. Unele scoli o fac deja, datorita lui Alexandru Holicov, un tanar care, in 2009, introducea primul catalog digital intr-o scoala din Iasi. De atunci, aplicatia sa creste si isi gaseste locul in tot mai multe scoli din Romania.

a pornit dintr-un liceu

Alexandru Holicov

„Investitia initiala, facuta la liceul Vasile Alecsandri, a fost de 30.000 de euro. Investitia totala, pana in acest moment, depaseste 1,7 milioane de euro”, spune Alexandru Holicov, CEO Adservio, intr-un interviu acordat Business24.

„M-am gandit cum si ce pot face eu sa imbunatatesc sistemul de educatie din Romania. Asa a prins contur si ideea unei platforme destinata scolilor: daca ii permitem procesului educational sa fie bine organizat si lipsit de toate actiunile birocratice pe care le stim cu totii, actul didactic si, implicit, invatarea, devin placute, motivante si dorite”, isi aminteste Alexandru Holicov.

Datorita sistemului creat de el, profesorii se pot concentra pe educatia reala a elevilor. De peste noua ani, Adservio actioneaza ca un liant intre unitatile de invatamant scolar si fiecare dintre partile implicate: inspectorat, directori de scoli, departamentul de secretariat, profesori si diriginti, parinti si elevi.

In 2008, Adservio a fost prima aplicatie de acest gen din Romania. Existau foarte putine la nivel european si mondial. „Nu ne-am inspirat de nicaieri, a fost o idee originala, dezvoltata pentru nevoile sistemului educational din Romania”, mai spune tanarul.

„La inceput, Adservio a fost ca un catalog scolar electronic”.

Treptat, a adaptat functionalitatile sale in concordanta cu nevoile utilizatorilor. Astazi, Adservio este o platforma de management educational care ofera beneficii extinse pentru fiecare participant la actul didactic: profesorii, parintii, elevii, directorii de scoala, departamentele de secretariat, inspectoratele scolare isi pot lua informatia de care au nevoie, atunci cand au nevoie.

Un modul dedicat Ministerului Educatiei pune la indemana date scolare actualizate la minut. Se asigura, asadar, o comunicare directa, transparenta si sigura intre toti participantii unei scoli.

O serie de facilitati, precum biblioteca online, o sectiune de Admitere, teste de autocunoastere si orientare in cariera, anuarul scolii, teme si proiecte s.a., ii ajuta pe elevi sa ramana conectati la activitatea scolara si sa aiba toate informatiile scolare intr-un singur loc.

Cand si cum s-a nascut Adservio?

In 2009, Liceul Teoretic Vasile Alecsandri din Iasi a fost prima unitate scolara din tara si printre primele din lume care a avut un sistem educational electronic integrat, in care elevii, parintii si profesorii puteau accesa in timp real date despre note, absente si alte informatii.

Investitia a constat in echiparea claselor cu calculatoare, infrastructura pentru retea, aducerea internetului in salile de clasa si dotarea lor cu proiectoare – primul pas pentru sustinerea orelor intr-o maniera interactiva.

Investitia s-a facut din fonduri proprii, iar platforma, in noua ei versiune, actualizata, este utilizata si astazi, de liceul Vasile Alecsandri din Iasi.

Cat ati investit in aceasta idee?

Investitiile au fost mari, iar reticenta fata de acest tip de catalog electronic este mare in sistemul romanesc de educatie. Investitia initiala, facuta la liceul Vasile Alecsandri, a fost de 30.000 de euro. Investitia totala pana in acest moment depaseste 1,7 milioane de euro.

Cum functioneaza Adservio?

In prezent, aplicatia se adreseaza tututor utilizatorilor din invatamantul preuniversitar: parinti si elevi, profesori, diriginti, invatatori, educatori, directori si secretari.

Fiecare utilizator primeste un cod unic prin care acceseaza aplicatia. Profesorii introduc informatia scolara in Adservio (note, absente, scutiri etc.) iar utilizatorii acceseaza informatiile in timp real prin Adservio. Aplicatia poate fi accesata non-stop de pe orice dispozitiv conectat la internet.

Directorii si secretariatul acceseaza instant orice informatie din scoala: clasamentul general al elevilor, situatia detaliata a elevilor, foi matricole si fise elevi, rapoarte de activitate ale cadrelor didactice, rapoarte statistice (generale, specifice si individuale), mesagerie catre toti parintii, elevii si profesorii, vizualizare cataloage in format electronic etc.

Beneficiile pentru profesori, diriginti si invatatori includ: introducerea rapida a notelor si absentelor, calcularea automata a mediilor, tinerea evidentei activitatilor scolare si extrascolare, motivarea automata a absentelor prin introducerea scutirilor si adeverintelor medicale, semnalizarea elevilor cu probleme de corigenta, numar de note insuficient sau medii neincheiate, generarea de statistici legate de performanta clasei, comunicarea directa cu toti parintii, elevii si colegii.

Elevii au acces la: situatia scolara, grafice privind evolutia, probabilitate de ascultare, teste de autocunoastere, modul de teme si proiecte, activitati extrascolare, biblioteca, albumul clasei etc.

Parintii au acces de oriunde si oricand la situatia scolara a copilului. De asemenea, au aces la scutiri si sursa motivarii absentelor, comunicare directa, securizata si individuala cu orice profesor sau director pentru a creste eficienta vizitelor la scoala.

Educatorii beneficiaza de un sistem de notare adecvat gradinitelor (bazat pe profilul copilului), comunicare directa cu parintii. De asemenea, pot transmite rapoartele zilnice de activitate a copilului catre parinti (a dormit, a luat mic dejun, a luat pranz etc), pot incarca fotografii si pot comunica intr-un mod profesionist cu parintii prin intermediul Mesageriei.

Ministerul si Inspectoratele Scolare Judetene pot beneficia de preluarea directa a rapoartelor si statisticilor necesare, comunicare directa cu oricare dintre factorii implicati etc.

Un astfel de instrument ar putea sa le permita inspectoratelor sa aiba statistici in timp real, iar Ministerului Educatiei sa aiba o radiografie exacta a sistemului, care sa ii permita sa elaboreze politici eficiente.

sursa si continuarea
pe Business24

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.