Kevin Kruse a intervievat recent peste 200 de oameni ultraproductivi, inclusiv șapte miliardari, 13 olimpici, 20 studenți de nota 10 și peste 200 de antreprenori de succes. Le-a pus o întrebare simplă, deschisă, „Care este secretul tău cel mai important care te face sa fii productiv/ă?” După ce a analizat toate răspunsurile, a codificat răspunsurile în 15 idei unice.

Secretul nr. 1: Se concentrează asupra minutelor, nu a orelor.

Performerii mediocri isi planifica activitatile din calendarul lor in blocuri de ore și jumătati de oră. Persoanele cu o înaltă experiență știu că există 1440 de minute în fiecare zi și nu este nimic mai valoros decât timpul. Banii pot fi pierduți și făcuți din nou, dar timpul petrecut nu poate fi recuperat. După cum spunea legendara gimnastă olimpică Shannon Miller, „Până în prezent, țin un program care este aproape la minut.” Trebuie să-ți stăpânești minutele pentru a-ți stăpâni viața.

Secretul nr. 2: Se concentrează doar pe un singur lucru.

Oamenii ultra productivi cunosc cea mai importantă sarcină și lucrează la ea timp de una până la două ore în fiecare dimineață, fără întreruperi.

Tom Ziglar, CEO al Ziglar Inc., a declarat: „Investiți prima parte a zilei ca sa lucrați la prioritatea numărul unu care vă va ajuta să vă construiți afacerea”. Ce sarcină va avea cel mai mare impact asupra atingerii obiectivului dvs.? Ce realizare vă va promova la locul de muncă?

Secretul nr. 3: Nu folosesc liste de lucru.

Aruncă-ți lista de sarcini; în schimb, programați-vă totul în calendar. Se pare că doar 41% din articolele din listele de rezolvare sunt si indeplinite. Și toate elementele anulate conduc la stres și insomnie din cauza efectului Zeigarnik. Persoanele foarte productive au pus totul pe calendar și apoi au lucrat și au trăit dupa acel calendar. Utilizați un calendar și programați-vă întreaga zi în blocuri de 15 minute. Sună cam restrictiv si dureros, dar asta te va aduce între primii 95%…”, ne sfătuiește co-fondatorul The Art of Charm, Jordan Harbinger.

Secretul nr. 4: Inving tărăganarea anticipand.

Viitorul vostru nu poate fi lasat sa se deruleze de la sine. Asta pentru că in timp devenim „inconsecvenți”. Vom cumpăra legume astăzi, deoarece credem că vom mânca salate sănătoase toată săptămâna; apoi aruncăm mancarea alterata. Am cumparat un aparat de fitness pentru ca acum cred ca voi incepe sa-l folosesc energic dar cutia se va gasi neatinsa un an mai tarziu. Ce puteți face acum pentru a vă asigura că in viitor veti face ceea ce trebuie? Anticipați modul în care vă veți auto-sabota în viitor și veniți cu o soluție pentru a vă ajuta sa va tineti de planurile dvs de crestere.

Secretul nr. 5: Ajung acasă pentru cină.

Am invatat acest lucru de la Andy Grove de la Intel, “Există întotdeauna multe lucruri de făcut, mai mult decât trebuie făcut, întotdeauna mai mult decât se poate face.” Persoanele de mare succes știu ce prețuiește cu adevarat în viață. Da, locul de muncă, dar și ce altceva se merită. Nu există un singur răspuns corect, dar pentru mulți, valorile includ: timpul acordat familiei, exercițiile fizice, dăruirea înapoi. Aceștia își alocă în mod conștient 1440 de minute pe zi pentru fiecare zonă pe care o apreciază (adică o pun pe calendar) și apoi se adaptează programului.

Richard Branson, președinte și fondator al Virgin Group Ltd. (Fotograf: Simon Dawson/Bloomberg)

Secretul nr. 6: Folosesc intotdeauna un carnetel.

Richard Branson a spus, cu mai multă ocazii, că nu ar fi putut construi Virgin fără un simplu carnetel, pe care îl lua cu el oriunde mergea.

Într-un interviu, magnatul grec de transport maritim Aristotle Onassis a spus: „Întotdeauna să aveți un notebook. Scrieți totul in carnetel…” Aceasta este o lecție de un milion de dolari care nu se învață în nicio școala de afaceri! „Oamenii ultraproductivi își eliberează mintea scriind totul.”

Secretul nr. 7: Citesc si raspund la e-mail doar de câteva ori pe zi.

Oamenii ultraproductivi nu-si „verifică” e-mailul pe parcursul zilei. Ei nu răspund la fiecare vibrație sau ding pentru a vedea ce e-mail le-a intrat in inbox. În schimb, ca orice altceva, își planifică timpul să își proceseze e-mailurile rapid și eficient. Pentru unii doar o dată pe zi. Pentru mine: dimineața, la pranz și seara.

Secretul nr. 8: Evită întâlnirile si sedintele cu orice preț.

Când l-am rugat pe Mark Cuban să-mi dea cele mai bune sfaturi despre productivitate, el mi-a răspuns repede: „Nu țineți niciodată întâlniri dacă cineva nu scrie un cec.” Despre intâlniri / sedinte se stie ca sunt momente in care se pierde foarte mult timp. Ele încep cu întârziere, au prezenti oamenii nepotriviti, isi modifică subiectul și durează mult. Ar trebui să ieșiți din întâlniri ori de cîte ori puteți, să organizați cat mai puține, iar dacă faceți o întâlnire, mențineți-o scurtă.

Warren Buffett (foto de Paul Morigi / Getty Images pentru Fortune / Time Inc)

Secretul nr. 9: Ei spun „nu” la aproape totul.

Milionarul Warren Buffet a spus odată: „Diferența dintre oamenii de succes și oamenii de foarte mare succes este că acei oameni de mare succes spun „nu” la aproape totul.” Iar James Altucher mi-a dat detaliat acest sfat: „Dacă ceva nu te entuziasmeaza atunci tratati-l cu un „nu!”

Amintiți-vă că aveți numai 1440 de minute în fiecare zi. Nu le dați ușor.

Secretul nr. 10: Urmează regula 80/20.

Cunoscut ca principiul Pareto, în majoritatea cazurilor 80% din rezultate provin din doar 20% activități. Oameni ultraproductivi știu care sunt activitățile care aduc cele mai bune rezultate, se concentrează pe acestea și ignoră restul.

Secretul nr. 11: Ei deleagă aproape totul.

Oamenii ultraproductivi nu întreabă: „Cum pot să fac această sarcină?” În schimb, ei întreabă: „Cum se poate face această sarcină?” Ei iau „eu” din ea cât mai mult posibil. Persoanele ultraproductive nu au probleme de control și nu sunt micro-manageri. În multe cazuri, destul de bun este destul de bun.

Secretul nr. 12: Dedica zilele săptămânii unei anumite activitati.

Persoanele cu mare succes au adesea zile tematice ale săptămânii pentru a se concentra asupra domeniilor de mare importanta. De zeci de ani am folosit „Lunea pentru organizare” și asigurați-vă că veti controla fiecare persoană cu fiecare raport direct. După-amiaza mea de vineri este dedicată finanțelor și al elementelor administrative generale pe care vreau să le clarific înainte de începerea noii săptămâni.

Secretul nr. 13: Se abordeaza lucrurile o singură dată.

De câte ori ați deschis un mesaj obișnuit și apoi l-ați lăsat ca să il rezolvați mai târziu? Cât de des citiți un e-mail și apoi il închideți și il lăsați în cutia poștală pentru a vă ocupa de el mai târziu? Oamenii de mare succes încearcă să il abordeze atunci. Dacă durează mai puțin de cinci sau zece minute – oricare ar fi – se vor ocupa de ea chiar atunci.

Secretul nr. 14: Ei practică consecvent o rutină dis de dimineață.

Cea mai mare surprindere a mea, în timp ce am intervievat peste 200 de oameni de succes, au fost câțiva dintre ei care au vrut să-mi împărtășească ritualul lor de dimineață. Hal Elrod, autorul The Morning Morning, mi-a spus: „În timp ce majoritatea oamenilor se concentrează pe a face mai mult pentru a obține mai mult, dimineața eficienta inseamna sa te concentrezi pe „a deveni” mai mult, astfel încât să puteți începe să faceți mai puțin, pentru a obține mai mult”.

Am aflat de o mare varietate de activitati matinale, dar majoritatea persoanelor pe care i-am intervievat s-au spalat dimineața cu apă, au luat un mic dejun sănătos și au facut exerciții ușoare. Ei și-au hrănit sufletul cu rugăciune, mintea cu lecturi care sa-i inspire și apoi au facut planificarea zilei.

Secretul nr. 15: Energia este totul.

Nu puteți face mai multe minute în timpul zilei, dar vă puteți mări energia ceea ce vă va crește atenția, concentrarea, luarea deciziilor și productivitatea globală. Oamenii cu mare succes nu renunță la mese, la somn sau la pauze în căutarea mai multor, a mai mult, mai mult. În schimb, ei văd alimentele drept combustibil, dorm ca sa se recupereze, și pulsează și pauză cu „sprinte de lucru”.

Legând totul împreună

S-ar putea să nu fiți un antreprenor, performer sau milionar – poate chiar doriți să fiți – dar secretele lor s-ar putea să vă ajute să faceți mai multe lucruri în mai puțin timp și vă vor ajuta să incetați să vă simțiți atât de suprasolicitați și copleșiți.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

Încercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La comenzile mai mari de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.