Așteptată cu mare interes mai ales de întreprinzătorul român, Legea prevenției va suferi o amânare de câteva luni.

Proiectul legii, care stabilește că inspectorii Fiscului nu mai pot amenda firmele la prima constatare a unei fapte, ci îi obligă să redacteze un plan de conformare pentru antreprenor, nu va avizată de Guvern în această lună, pe 23 februarie, așa cum era calendarul inițial.

întreprinzătorul român, legea preventiei ANAF

Ionuț Mișa, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor. a anunțat că legea ar putea intra în vigoare cel mai devreme în luna aprilie.

Mecanismul de functionare a preventiei va fi următorul:

  • Agentul constatator nu va putea aplica sancțiunea contravențională la prima constatare a unei fapte care constituie contravenție;
  • Acesta va încheia un proces-verbal de constatare a neregulilor și va redacta planul de conformare, care va cuprinde aspecte ce trebuie remediate, precum și termenul de conformare pentru fiecare faptă;
  • Termenul de conformare nu poate fi mai mic de 7 zile lucrătoare;
  • După expirarea termenului de conformare, organul de control are dreptul să reia controlul;
  • In situația în care se constată că nu au fost respectate obligațiile stabilite în planul de conformare, în termenul acordat, organul de control aplică sancțiunile prevăzute de actele normative;
  • Contribuabilul beneficiază de măsurile de prevenție o singură dată pentru fiecare faptă care constituie contravenție, într-un termen de 3 ani.

Cel mai probabil, amânarea este pe fondul recentei demisii a ministrului pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, care lucra la acest document.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.