In 1973, Yoshiko Shinohara a infiintat o agentie de plasare a fortei de munca, din garsoniera ei din Tokyo.
femeie miliardar Yoshiko Shinohara
Patru decenii mai tarziu, a devenit prima femeie miliardar din Japonia care si-a construit averea cu forte proprii, potrivit Forbes.

Shinohara s-a retras de curand din functia de presedinte al companiei Temp Holding, care a avut venituri de 4,5 miliarde de dolari in 2016. Dupa ce actiunile companiei au crescut cu 11,5% luna trecuta, averea ei a depasit 1 miliard de dolari.

Shinohara se alatura astfel celor 26 de miliardare „self-made” din Asia. Toate celelalte membre ale acestui club select provin din China sau din Hong Kong.

Shinohara s-a nascut in 1934 si a crescut in timpul celui de-al Doilea Raboi Mondial. Tatal ei, director de scoala, a murit pe cand Shinohara avea opt ani. Mama ei, care lucra ca moasa, a crescut-o singura. Dupa absolvirea liceului, Shinohara a lucrat ca secretara in Europa si in Australia. In aceasta perioada, a intalnit pentru prima data notiunea de „munca temporara”.

Dupa ce a revenit in Tokyo, a lansat, din apartamentul ei de 24 de metri patrati, o mica agentie de munca temporara.

Se intampla intr-o perioada din istoria Japoniei in care „societatea era dominata de barbati”, iar piata muncii le oferea putine oportunitati femeilor.

„M-am gandit sa extind numarul locurilor de munca in care femeile sa isi poata folosi competentele, asa ca am lansat TempStaff”, a povestit Shinohara pentru Financial Times.

Lucrurile s-au pus greu in miscare. Noptile si le petrecea predand engleza, pentru a-si putea asigura existenta.

In plus, domeniul de activitate al afacerii sale era unul riscant la acea vreme. Munca temporara era in mare parte ilegala in Japonia, atunci cand si-a lansat compania, iar Shinohara se intreba de multe ori la acea vreme cum este viata in puscarie, potrivitHarvard Business Review.

In cele in urma, legea a fost modificata, iar angajarile temporare au devenit legale. Dupa cinci ani, a deschis primul birou. Compania, care a devenit mai tarziu Temp Holdings, are in prezent 313 de birouri, din Los Angeles pana in Taiwan.

Doua au fost momentele cheie in dezvoltarea Temp Holdings.

Mai intai, a fost decizia de a aduce in companie si manageri barbati, dupa ce, la inceput, in astfel de pozitii erau angajate doar femei. Odata echilibrata balanta, pe la sfarsitul anilor ’80, evolutia companiei a intrat pe o panta ascendenta, sustine Shinohara.

Apoi, ceea ce a fost cunoscut ca „deceniul pierdut” al economiei Japoniei pentru compania lui Shinohara a fost o uriasa oportunitate, deoarece multe companii au apelat la serviciile sale pentru a-si reduce costurile cu angajatii cu norma intreaga.

In 2008, Temp Holding a fost listata pe bursa din Tokyo.

In prezent, compania furnizeaza servicii de recrutare, externalizare, consultanta si dezvoltare de sisteme. Temp Holding are contracte cu 27.000 de companii din Japonia si din alte 13 tari, inclusiv SUA, China, India si Australia.

Pe viitor, imbatranirea populatiei japoneze ar putea crea noi oportunitati pentru Temp Holding. Divizia de cercetare a companiei estimeaza ca forta de munca din Japonia va cunoaste curand un deficit de 5,83 de milioane de oameni, iar angajarile temporare ar putea contribui la corectarea acestui dezechilibru.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.